top of page
Wet Paintbrushes

Tunnetaito-ohjaus


Ei ole oikeita tai vääriä tunteita, on vain tunteita ja tarpeita niiden takana.

 Tunnetaito-ohjausta lapsille ja nuorille.

Tunteet ovat viestintuojia ja niiden äärelle olisi hyvä pysähtyä. Ne ovat tärkeä osa meitä. Saamme paremman yhteyden itseemme kun tunnistamme, ymmärrämme ja ilmaisemme tunteemme. Saamme myös paremman yhteyden tarpeisiimme, kun olemme ensin yhteydessä itseemme.

Saatamme reagoida alitajuisesti tietoisen toimimisen sijaan, jos meillä ei ole ymmärrystä siitä, mitä tunnemme ja mitkä tarpeet tunteidemme takana ovat. Kun omia tunteitaan oppii tunnistamaan ja säätelemään, on helpompi välttää hallitsemattomia tunteenpurkauksia. Tällöin ei ole myöskään tarvetta tukahduttaa haastavia tunteita.

Lapsi oppii tunnetaitoja kokemalla, elämällä ja ottamalla malllia aikuisista ja kavereista.

Tunnetaito-ohjauksen aikana tutustutaan tunteisiin pienryhmässä tai kahden kesken lapsen kanssa. Lapset pääsevät nimeämään tunteita, tunnistamaan niitä, sietämään ja säätelemään tunteita sekä ilmaisemaan ja purkamaan niitä turvallisella tavalla. Harjoituksia tehdään erilaisilla luovilla ja toiminnallisilla tavoilla. Käytettäviä menetelmiä ovat esimerkiksi sadut, hengitys, kehollisuus, maalaaminen ja piirtäminen, draamaharjoitukset ja vaikkapa savityöt. Ja tietysti erilaiset leikit ja tunnepelit.

Tunnetaito-ohjaus sopii kaikille nuorille ja lapsille. Harjoituksia voi mainiosti soveltaa myös aikuisille. Tunnetaito-ohjaus ja taideterapeuttiset menetelmät täydentävät toisiaan erittäin hyvin.

 

Savi kuva tunnetaito_edited.jpg
Creative Class
OUR COURSES
bottom of page